top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBarbara De Busschere

Hoe het allemaal begon....

Hoe kom je erbij om als freelancer aan te slag te gaan?

Wat drijft jou elke dag opnieuw?

Heb je dan niet telkens die onzekerheid?


Na jaren gewerkt te hebben in multinationals; waar heel wat fijne projecten en collega's mijn pad kruisteren was het tijd om aan de toekomst te denken. Het ondernemerschap zit nu éénmaal in mijn bloed. Vroeg of laat zou ik de stap zetten. De “wanneer” ontbrak vooralsnog nog in mijn toekomstplan.


Met alle bagage en massa’s collega-vriendschappen, sloot ik na 16j een tijdperk definitief af. Ik wou het verschil met een kmo wel eens ervaren. Alles met het idee ooit,….ooit zet ik die stap. Het verschil was op zijn minst groot. Niet langer ontelbare formulieren invullen voor een nieuw keyboard, of papiermand 😉. Korte rapporteringslijn, kleine teams die als vrienden samenwerken. Uitdaging genoeg, zeker bij aanvang, maar het ondernemerschap bleef sluimeren.


Zou ik op het einde van een project niet telkens verleggen? Zou het niet fijn zijn mijn ervaring telkens binnen een andere omgeving te delen en nieuwe ideeën aan te brengen in bedrijven waar ik kom? Om hun groei te kunnen helpen ondersteunen? MIjn eigen pad te kiezen? Een zoveelste brainstormavond deed mij finaal beslissen. Ik word freelancer!


Ondertussen een paar jaar geleden en nog altijd 200% overtuigd van mijn keuze. Meer nog, in mijn functie als recruiter hou ik ervan kandidaat sollicitanten te triggeren en hen te laten nadenken over hun carrière. Niks fijner als iemand te zien nadenken over zijn huidige en toekomstige loopbaan.


En jawel, er is soms onzekerheid!

Maar het ontzorgen en de constante uitdaging wegen niet op tegen die onzekerheid!


Ondertussen trotse zaakvoerder van Support4you, waarmee ik administratieve ondersteuning verzorg bij start-ups en kmo's. En oprichter van Go4freelance, hét platform voor de professionele freelancer en ondernemer.


Volg je eigen pad. Wees overtuigd van je eigen kennis en bouw hierop verder.

Niemand zegt dat ondernemerschap eenvoudig is maar hou vol en blijf gaan voor wat jezelf wil. Believe in yourself!


www.go4freelance.be65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page